Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat vineri că Bahrain și Israel își vor normaliza relațiile, la o lună după acordul istoric dintre Emiratele Arabe Unite și statul ebraic, potrivit AFP.

„O altă realizare istorică astăzi!”, a exclamat liderul de la Casa Albă. „Cei doi mari prieteni ai noștri Israel și Bahrain au încheiat un acord de pace”, a adăugat el.

Bahrain și Israel împărtășesc cu alte țări arabe din regiune aceeași ostilitate față de Iran, pe care Manama îl acuză că a instrumentat comunitatea șiită din Bahrain împotriva dinastiei sunnite aflate la guvernare.

Și Netanyahu a lăudat acordul:

„Cetăţeni ai Israelului, sunt foarte emoţionat să vă informez că în această seară am ajuns la un acord de pace cu o altă ţară arabă, Bahreinul. Acest acord se adaugă la pacea istorică cu Emiratele Arabe Unite”, a declarat Netanyahu într-un mesaj video în ebraică.

„Timp de mulţi ani lungi am investit în pace, iar acum pacea va investi în noi; vom aduce investiţii cu adevărat majore în economie Israelului, iar acest lucru este foarte important”, a adăugat el.

mai mult la   /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns